null Beeld

Fazant uit de oven met pompoen en salie

Hoofdgerecht: op pancetta gebonden fazant met een beetje pit wordt gecombineerd met pompoen en kastanjechampignons.

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigde hoeveelheden per persoon

1/4 sinaasappel

65 gr BIO kastanje champignons

1/2 spaanse rode peper

125 gr butternut pompoen

2 blaadjes salie

1/2 fanzantenhaan (panklaar)

2 plakjes pancetta (gesneden)

2 el BIO olijfolie

1 1/2 teentje knoflook (Lautrec)

1 stukje keukentouw

1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak)

1 snufje keukenzout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rasp de schil van de (schoongeboende) sinaasappel. Halveer de rode peper in de lengte, spoel de zaadjes eruit, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de salie fijn en meng dit met de rode peper en geraspte sinaasappel. Verdeel het mengsel over het fazanten borstvlees.

2. Beleg het borstvlees van de fazant met plakjes pancetta en bind ze vast met keukentouw.

3. Was de pompoen, snijd hem in stukken en verwijder de pitten. Pel de knoflookteentjes en hak de kastanjechampignons grof. Verdeel de stukken pompoen, knoflook, en kastanjechampignons in een braadslede rond de fazant. Bestrooi met peper en zout en besprenkel royaal met olijfolie.

4. Braad de fazant (afhankelijk van het gewicht) in ongeveer 40 minuten gaar.

Dit is een recept van ZTRDG

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden