null Beeld

Extra lekker op warme dagen: salade met gegrilde avocado, limoen en rijst

Salades zijn ideaal om te eten met zomerweer. Ze zijn verfrissend en zitten vaak vol groenten. Deze salade met gegrilde avocado en limoen is zeker het proberen waard.

Een mooie bijkomstigheid is dat je deze salade in een handomdraai maakt. Dit recept is goed voor vier personen.

Lees ook:

Herkenbaar? Dít is waarom je minder trek hebt als het warm is

Benodigdheden

Zo maak je de salade

  1. Pak een van de avocado’s om te grillen. Maak hiervoor gebruik van een grillpan. Vet een grillpan in met wat zonnebloemolie. Snijd de avocado in stukjes of plakjes en leg deze in de pan. Zet het vuur op medium hitte en rooster de avocado 2 minuten per kant tot je mooie grill-lijntjes ziet.
  2. Snijd de komkommers in dunne plakjes. Giet de olijven af en halveer deze. Snijd de vegan feta in blokjes en zet deze ingrediënten even opzij.
  3. Bak de rijst in de pan of warm deze op in de magnetron.
  4. Verdeel over vier diepe kommen elk een handje slamelange. Verdeel hier de rijst over en daarna de gegrilde avocado, komkommer, feta en olijven. Garneer met limoensap, grof zeezout en koriander.

Eet smakelijk!

Beeld & recept | Tilda's rijst

v

Lichelle Roozeboom

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden