null Beeld

Eten doen we vaak met bord op schoot

Eten gebeurt in Engeland het vaakst op de bank. Met een bord op schoot kijken ze televisie, converseren met hun partner of familie doen ze nauwelijks. Zo blijkt uit een nieuwe studie.

Na een vermoeiende dag, ploffen ze het liefst op de bank voor de televisie. Minimaal zes keer per week wordt er een maaltijd voor de beeldbuis genuttigd. 'Terwijl we weten dat we ons avondeten aan tafel zouden moeten nuttigen en ondertussen de dag moeten doornemen met familie en vrienden', vertelt een woordvoerder van de vereniging Red Tractor beef and lamb die het onderzoek uitvoerde.

Opmerkelijk is dat maar liefst 45 procent van de ondervraagden niet eens geniet van hun maaltijd voor de buis. De helft gaf aan graag een snelle en gemakkelijke maaltijd te eten.

Gewoonte

Het gedrag is te wijten aan gewoontes. Acht op de tien respondenten gaf aan dat televisie kijken een groot onderdeel van hun eetgedrag is geworden. De laatste vijf jaar wordt er steeds meer gekeken.

Toch schamen ze zich voor hun gedrag. 57 procent van de deelnemers liet weten liever minder vaak voor de televisie te willen eten. Eén op de zes heeft weleens gelogen tegenover vrienden of familie over de exacte tijd die ze tijdens het eten voor de televisie doorbrengen.

Eet jij weleens voor de televisie?

Bron: Daily Mail

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden