Eens iets anders dan een patatje met: loaded fries met pulled jackfruit
Gek op frietjes, maar wil je eens iets anders dan een patatje met of oorlog? We hebben een heerlijk recept gevonden voor loaded fries met pulled jackfruit.
En dat ziet er ook nog eens uit als een feestje op tafel.
Wat is jackfruit?
Maar voor we beginnen, vraag jij je misschien af wat jackfruit is. Jackfruit is een vrucht, dat qua uiterlijk en structuur heel erg op pulled pork of pulled chicken lijkt. Het vruchtvlees van jackfruit neemt heel goed smaak op, dus je kunt het goed kruiden met kruiden en sauzen. Een ideale vleesvervanger, dus. Daarbij is jackfruit ook nog eens heel gezond en voedzaam. Het barst namelijk van de vezels, vitamine C, vitamine B6 en kalium. Jackfruit is verkrijgbaar in sommige supermarkten, bij de toko en op de markt.
Ingrediënten
Voor 2 tot 3 personen
- 400 gram (oven)frietjes
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- jackfruit, hoeveelheid naar keuze
- Rosita’s kruidenpasta voor pulled jackfruit
- 100 milliliter koffiemelk
- 60 gram cheddar
- 1 bosui
- handje verse koriander
- 2 eetlepels crème fraîche
- Rosita’s zoetzure kommerschijfjes
Zo maak je de loaded fries met pulled jackfruit
1. Bereid de frietjes volgens de instructies op de verpakking.
2. Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel ze af onder stromend koud water. Trek ze met je handen of met een vork uit elkaar. Verhit de olie in een hapjespan en bak de jackfruitstukjes met de kruidenpasta 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur.
3. Snijd de bosui in ringen en hak de koriander fijn. Snijd de komkommerschijfjes eventueel in halve plakjes.
4. Verwarm de koffiemelk in een steelpan en doe hierin de cheddar. Houd het vuur laag. Wanneer de cheddar gesmolten is, is je kaassaus klaar. De koffiemelk zorgt voor een mooie, dikke saus, dit lukt niet zo goed met gewone melk.
5. Dien de friet op met de pulled jackfruit, kaassaus, bosui, koriander, crème fraîche en komkommerschijfjes.
Eet smakelijk!
Bron en beeld | Rosita’s