PREMIUM
Een ware smaaksensatie: kokos-gembertaart met frambozen
De taart met een koekjesbodem en meegebakken kokos-gembervulling kun je royaal garneren met frambozen en geroosterde kokoschips.
Het zoet van frambozen, het zomerse van kokos en de kick van gember. Deze taart is een ware smaaksensatie.
Ingrediënten voor kokos-gembertaart met frambozen
Voor 8-10 personen
Voor de bodem
- 100 g boter, gesmolten
- 200 g koekjes naar keuze, fijngemalen
Voor de vulling
- 3 eieren
- 200 ml kokosmelk
- 100 g suiker
- 1 el maizena
- ± 3 cm geschilde gemberwortel, geraspt
Voor de garnering
- 2 el kokoschips
- 375 g frambozen
Extra nodig: bakvorm van 21x21 cm, bekleed met bakpapier
Roer voor de taartbodem de boter en koekkruimels door elkaar. Verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm en maak rondom een opstaande rand. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en laat ± 15 min. opstijven in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 185 °C. Klop voor de vulling de eieren schuimig met de kokosmelk, de suiker, de maizena en 1 volle tl geraspte gember. Schenk het mengsel in de vorm – maar niet helemaal tot de rand – en bak de taart ± 30 min. Haal de taart uit de oven, laat afkoelen en zet daarna nog minimaal 4 uur of een hele nacht in de koelkast. Rooster voor de garnering de kokosvlokken in een droge koekenpan. Verdeel ze samen met de frambozen mooi over het hele oppervlak.
Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 30 min. oventijd + ± 15 min. opstijven bodem + min. 5 uur koeltijd