Een perfect pittig drankje: granaatappel-chili margarita Beeld Fotografie | Maarten van der Wal
Beeld Fotografie | Maarten van der Wal

Een perfect pittig drankje: granaatappel-chili margarita

Pak de cocktailshaker maar uit de kast! Maak dit recept voor granaatappel-chili margarita en íedereen zal er blij mee zijn tijdens de feestdagen. Lekker pittig, met een feestelijk randje.

Dit recept voor is goed voor één glas margarita.

Dit heb je nodig:

  • zoutvlokken
  • 30 ml granaatappelsap
  • 40 ml tequila
  • 30 ml limoensap
  • 1-2 tl granaatappelmelasse
  • ± 2 plakjes rode peper + extra om te garneren
  • 3-4 ijsblokjes
Een perfect pittig drankje: granaatappel-chili margarita Beeld Fotografie | Maarten van der Wal
Beeld Fotografie | Maarten van der Wal

Zo maak je de margarita

Bereidingstijd: ± 4 min.

  1. Maak de randen van een cocktailglas een beetje vochtig met water.
  2. Schud wat zout op een schoteltje en doop de rand van het glas erin, zodat het een zoutrandje krijgt.
  3. Shake het granaatappelsap goed met de tequila, het limoensap, de granaatappelmelasse, de peperplakjes en het ijs.
  4. Zeef boven een glas en garneer met de extra rode peper.

Mocktail-tip: Laat de tequila weg en gebruik extra granaatappelsap

Liever een longdrink? Schenk de cocktail dan in een hoog glas en vul aan met sprankelende wijn, bruisend mineraalwater, ginger ale of sprite.

Lees ook:
Recept voor het kerstdiner: havermoutblini’s met gerookte zalm

Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Maarten van der Wal

Lisa MancheFotografie | Maarten van der Wal
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden