null Beeld

Een lekkere zoete bite: zo maak je deze witte chocoladetruffels

Wil je wat lekkers op tafel toveren, maar wil je iets anders maken dan taart of koekjes? Probeer dit leuke recept met truffel dan eens.

Dit heb je nodig voor de witte chocoladetruffels:

Ingrediënten (12 stuks)

  • 200 g roombotercake
  • 40 ml kokosroom
  • scheutje Malibu of witte rum
  • 200 g witte chocolade, geraspt *
  • 75 g geraspte kokos

Zo maak je de witte chocoladetruffels:

  1. Verkruimel de cake en druk met een vork tot kleine kruimels.
  2. Roer de kokosroom en de Malibu erdoor. De cakekruimels moeten vochtig zijn, maar stevig aanvoelen.
  3. Laat 2-3 min. staan tot het vocht is ingetrokken.
  4. Neem steeds een schepje cake en vorm er met de hand een bolletje van.
  5. Zet de bolletjes in de koelkast.
  6. Smelt 150 g van de chocolade au bain-marie. Zorg dat de kom het hete water niet raakt.
  7. Roer tot de chocolade is gesmolten, neem de pan van het vuur en roer de rest van de chocolade erdoor.
  8. Haal de balletjes uit de koelkast, haal ze een voor een door de chocolade en leg ze op bakpapier.
  9. Bestrooi dik met geraspte kokos.

Bereidingstijd: ± 25 min. + afkoelen

* door de chocolade op de blokrasp te raspen, smelt hij makkelijk.

Fotografie | Maaike van Haaster

Productie | Colette Beyne

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-54-01. Je kunt deze editie nabestellen via Magazine.nl.

null Beeld

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden