Een lekkere, winterse maaltijdsalade: parelcouscous-kruidensalade
Dol op couscous en salades? Dan is deze parelcouscous-kruidensalade met zalmfilet zeker het proberen waard!
Benodigdheden parelcouscous-kruidensalade:
- 1 bloemkool, in roosjes
- 4 dl groentebouillon
- 3-4 el milde olijfolie
- 2 tl za’atar
- 240 g parelcouscous
- 10 g platte peterselie
- 10 g koriander
- 10 g munt
- Sap van 1/2 citroen + 1 citroen in parten om te serveren
- Versgemalen peper, zout
- 2 el sesamzaad
- 2 el gedroogde munt
- Chiliflakes
- 400 g zalmfilet met vel, in vieren
- Voor het korstje
extra nodig: ovenschaal
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Blancheer de bloemkoolroosjes 3 min. in de bouillon.
- Giet af en schep ze in de ovenschaal.
- Besprenkel met 2 el van de olie en bestrooi met de helft van de za’atar.
- Rooster de bloemkool ± 20 min. in de oven.
- Kook intussen de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af en laat afkoelen.
- Hak de groene kruiden grof, houd van alle drie een plukje apart om te garneren en schep de rest in een kommetje om met de rest van de za’atar.
- Roer het citroensap erbij en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
- Schep het mengsel door de nog warme bloemkool.
- Vermeng in een diep bord het sesamzaad met de munt en chiliflakes naar smaak en dip de zalmfilet met de visvlees-kant in de sesam-paneer.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets met de paneerkant naar beneden ± 3 min.
- Keer ze en bak de velkant nog ± 2 min.
- Verdeel de couscous en de bloemkool over vier borden en leg er een zalmfilet op.
- Bestrooi met de achtergehouden kruiden en serveer er een part citroen bij.
Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 20 min. oventijd
Dat ziet er lekker uit!
Productie & bewerking | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx
Foodstyling & recepten | Lot Van Riel
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.
Dit recept verscheen eerder in Margriet 2021-02. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl