PREMIUM
Een eenpanner: voorjaarsgroenten met kwarteleitjes
Een eenpanner met voorjaarsgroenten, pancetta en kwarteleitjes is ideaal voor op drukke dagen.
Nog even een warm stokbroodje erbij en klaar is je maaltijd.
Ingrediënten voor voorjaarsgroenten met kwarteleitjes
voor 4 personen
- 300 g doperwten, vers gedopt of diepvries
- versgemalen peper
- zout
- 8 kwarteleitjes
- 60 g iets dikker gesneden pancetta, in reepjes
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 300 g peultjes
- 1 bosje radijs, groen verwijderd, gehalveerd
- paar takjes venkelgroen, fijngesneden
- blaadjes van paar takjes majoraan
- citroensap
Kook de erwtjes 5-6 min. in licht gezouten water en giet af. Kook de kwarteleitjes 3 min., laat ze schrikken, pel ze en snijd in vieren. Bak de pancetta uit in een ruime, droge koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de sjalotjes 1-2 min. mee en voeg de erwtjes en de peultjes toe. Bak de groenten 2-3 min. op hoge pit. Zet de pit laag en schep de radijs, de kwarteleitjes en de kruiden erdoor. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout en serveer direct. Lekker met warm stokbrood.
Bereidingstijd: ± 20 min.