null Beeld Sunray Photo.
Beeld Sunray Photo.

PREMIUM

Een eenpanner: voorjaarsgroenten met kwarteleitjes

Een eenpanner met voorjaarsgroenten, pancetta en kwarteleitjes is ­ideaal voor op drukke dagen.

Nog even een warm stokbroodje erbij en klaar is je maaltijd.

Ingrediënten voor voorjaarsgroenten met kwarteleitjes

voor 4 personen

  • 300 g doperwten, vers gedopt of diepvries
  • versgemalen peper
  • zout
  • 8 kwarteleitjes
  • 60 g iets dikker gesneden pancetta, in reepjes
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 300 g peultjes
  • 1 bosje radijs, groen verwijderd, gehalveerd
  • paar takjes venkelgroen, fijngesneden
  • blaadjes van paar takjes majoraan
  • citroensap

Kook de erwtjes 5-6 min. in licht gezouten water en giet af. Kook de kwartel­eitjes 3 min., laat ze schrikken, pel ze en snijd in vieren. Bak de pancetta uit in een ruime, droge koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de sjalotjes 1-2 min. mee en voeg de erwtjes en de peultjes toe. Bak de groenten 2-3 min. op hoge pit. Zet de pit laag en schep de radijs, de kwarteleitjes en de kruiden erdoor. Breng op smaak met een kneepje ­citroensap, peper en zout en serveer direct. Lekker met warm stokbrood.

Bereidingstijd: ± 20 min.

Colette BeyneSunray Photo.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden