Een bijzonder hapje: kastanjechampignons met mosterd-dragonboter Beeld Fotografie | Maarten van der Wal
Beeld Fotografie | Maarten van der Wal

Een bijzonder hapje: kastanjechampignons met mosterd-dragonboter

Kastanjechampignons met mosterd-dragonboter: een heerlijk recept met pure herfstsmaken. Doet het ook goed op verjaardagen en feestjes en ook ideaal voor de feestdagen!

Honger gekregen? Je maakt deze hapjes binnen 45 minuten!

Dit heb je nodig:

Je maakt met dit recept voldoende hapjes voor zo’n vier personen.

voor de kastanjechampignons:

  • 2 bakjes grote kastanjechampignons
  • panko (Japans broodkruim)
  • extra vergine olijfolie

voor de mosterd-dragonboter:

  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 el fijne Zaanse mosterd
  • 2 tl citroensap
  • blaadjes van 8 takjes dragon, gehakt + extra om te garneren
  • versgemalen peper, zout

Zo maak je het:

Je bent ongeveer twintig minuten bezig met de bereiding van de kastanjechampignons met mosterd-dragonboter; daarna moeten ze nog zo’n 25 minuten in de oven.

Kastanjechampignons met mosterd-dragonboter Beeld Fotografie | Maarten van der Wal
Beeld Fotografie | Maarten van der Wal
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Borstel de paddenstoelen schoon en verwijder voorzichtig de steeltjes. Hak deze steeltjes vervolgens fijn.
  3. Prak voor de mosterd-dragonboter de boter fijn en roer er de fijngehakte paddenstoelsteeltjes, mosterd, citroensap, dragon en peper en zout naar smaak door.
  4. Bestrijk een braadslede met olie en leg de paddenstoelen er dicht op elkaar in. Vul ze met een lepeltje van het mengsel, bestrooi met panko en sliert er nog wat olijfolie over.
  5. Dek het blik losjes af met bakpapier en zet in de oven.
  6. In ongeveer 25 min. zijn de paddenstoelen gaar en hebben ze de smaken van de mosterd-dragonboter helemaal opgenomen.
  7. Om ze extra lekker te maken kun je halverwege de baktijd de gesmolten boter er overheen lepelen.
  8. Garneer met de extra dragon. Lekker met toast.

Eet smakelijk!

Fotografie | Maarten van der Wal
Receptuur | Beanca de Goede

RedactieFotografie | Maarten van der Wal

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden