Koffie creme brulee. Beeld Otto Polman
Beeld Otto Polman

Een aromatisch opkikkertje: koffie-crème brûlée

Wat kún je ernaar uit kijken, die zalig aromatische opkikkertjes van de dag. Maar koffie is ook heerlijk als ingrediënt. Met een dessert met ijs bijvoorbeeld, of in crème brûlée. Probeer dit recept voor koffie-crème brûlée bijvoorbeeld eens!

Ingrediënten voor koffie-crème brûlée:

¼ l slagroom

2 el koffiebonen

2 eierdooiers

40 g witte basterdsuiker

snuf zout

Verwarm de oven voor op 150°C. Verwarm in een steelpan de room met de koffiebonen en laat het tegen de kook aan 10 min. lang trekken. Zeef het roommengsel. Meng de eierdooiers met de suiker en het een snuf zout en voeg het roommengsel toe. Mix het goed met een garde. Schenk de massa in vier ovenvast schaaltjes, zet deze in een grote ovenvaste schaal en schenk rondom een laag water. Bak de crèmes in 25 min. gaar. Laat 15 min. afkoelen op een rooster en laat daarna minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Bedek het oppervlak van de crème brulées met suiker en gebruik een brander om een mooie goudbruine karamellaag te creëren.

Bereidingstijd: 45 min. + 3 uur koeltijd.

Productie: Colette Beyne. styling: Daphne Dijkstra. Fotografie: Otto Polman. Receptuur & bereiding: Jessica Lek.

Actie met Senseo machine

Philips Senseo en Douwe Egberts hebben een mooie actie, waarbij je een tijdschrift naar keuze ontvangt bij aankoop van een Senseo machine. Geeft het cadeau tijdens Moederdag!

Senseo-actie Beeld DE/Philips
Beeld DE/Philips
Redactie MargrietOtto Polman

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden