null Beeld

Eekhoorntjesbrood

Zowel in de franse als de Italiaanse keuken worden in veel recepten Cèpes of Porcini (eekhoorntjesbrood) gebruikt.

Dit is een heerlijke paddestoel die vooral in de herfst goed tot zijn recht komt. Helaas is het moeilijk om in Nederland aan vers eekhoorntjesbrood te komen.

Maar gedroogd Eekhoorntjesbrood daarentegen kun kun je kopen bij een delicatessewinkel. Week de gedroogde paddestoelen 30 minuten tot een uur in heet water. Hierna kun je de gedroogde paddestoelen gewoon verwerken. Gebruik het gezeefde weekwater voor soepen of het koken van risotto. Echt je weet niet wat je proeft!

Ook is het lekker om bij een championsaus wat gedroogde en geweekte paddestoelen toe te voegen.

Recept snelle pastasaus (2 personen)

Week een volle eetlepel gedroogde Porcini 30 minuten in heet water.

Bak in een koekenpan wat (gemengde) champions zacht en gaar. Voeg de geweekte Porcini toe en een half bakje slagroom. Laat het geheel op een zacht vuurtje een beetje inkoken. Voeg een snufje nootmuskaat, een draai uit de pepermolen toe en eventueel wat fijngehakte peterselie.

Lekker over gekookte spaghetti of schelpjespasta. Rasp op het bord nog wat verse Parmezaanse kaas erover!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden