null Beeld

Echte Italiaanse pasta met pit

Zin in echte Italiaanse pasta van Barilla in combinatie met vis? Deze pasta plakt niet, is altijd al dente en houdt de saus goed vast. Probeer eens deze heerlijke – en snelle – penne arrabbiata.

Advertorial

Penne Rigate Arrabbiata met kabeljauw en zwarte olijven

Ingrediënten voor 4 personen

340 g Barilla Penne Rigate n.73

1 pot Barilla Arrabbiata pastasaus

200 g kabeljauwfilet

60 g pitloze zwarte olijven

handvol gehakte peterselie

1 el extra vergine olijfolie

peper en zout

Bereiding:

Breng een pan met ruim water (3,5 l) aan de kook. Voeg ca. 25 gram zout toe aan het water. Kook hierin de penne gedurende 11 minuten, zodat je de kenmerkende ‘al dente’-bite krijgt.

Snijd ondertussen de kabeljauwfilet en olijven in stukjes. Verhit 1 el extra vergine olijfolie in een koekenpan en bak daarin de stukjes kabeljauwfilet, een gedeelte van de peterselie en de stukjes olijf. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verwarm de Arrabbiata saus vervolgens mee.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Garneer met de rest van de peterselie en serveer. Buon appetito!

Wist je dat…

Arrabbiata ‘boos’ betekent in het Italiaans? De saus is zo genoemd vanwege de aangenaam pittige pepers in de tomatensaus.

Barilla is een Italiaans pastamerk uit Parma die je na het koken niet hoeft af te spoelen. Zin in meer Italiaanse kookinspiratie? Je vindt nog veel meer pastarecepten op barilla.nl.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden