null Beeld

Dromen over eten

null Beeld

Dromen over eten kan heel leuk zijn, maar ook hongeropwekkend. Dan word je ’s morgens wakker met enorme trek in zuurkool, omdat het er in jouw droom zo aantrekkelijk uitzag.

null Beeld

Maar wist je dat zuurkool in jouw droom staat voor ‘seksueel verkeer op conventionele wijze’? Dan komt zo’n droom opeens in een heel ander daglicht te staan! En blijkt het standaard bord zuurkool opeens een stuk spannender. We nemen je mee in de droomwereld aan de hand van een boodschappenlijstje.

Aardappels

Dromen over aardappels kan heel verhelderend werken. Ze waarschuwen namelijk dat we bepaalde zaken in ons leven meer naar waarde moeten schatten. Ook kunnen ze verwijzen naar vermindering van inkomsten.

Aardbeien

Dromen over de zomerkoninkjes gaan meestal, hoe kan het ook anders, over liefde. Droom je over zoete aardbeien, dan heb je erotische en passionele gevoelens. Maar droom je over rijpe en grote aardbeien, dan moet je jezelf behoeden voor overmoed en kleinzieligheid. Onrijpe, kleine en verdroogde aardbeien staan voor onvervulde wensen.

Banaan

Dromen over bananen zijn gemiddeld genomen erotisch getint. De gele vrucht is een fallussymbool. Wanneer een vrouw droomt over een banaan betekent dat vaak dat ze seksueel gefrustreerd is.

Eieren

Als je eieren vindt of hebt, staat dat voor vrede in huis of een huwelijksaankondiging. Eet je een ei, of zie je iemand een ei eten, betekent dit dat je een originele levenswijze hebt die afgunst wekt bij buren en familie. Ben je in je droom een ei aan het koken, betekent dit dat je moet oppassen dat je je geluk niet verspeelt. En bedorven eieren staan voor kwaadaardige geruchten.

Knoflook

Dromen over knoflook waarschuwt dat je je moet beschermen tegen het kwade. Maar het houdt ook in dat er goede zaken worden gedaan met het buitenland.

Spek

Dit waarschuwt je dat berouw na de zonde komt. Droom je dat je spek aan het snijden bent, dan kan het zijn dat er een familielid zal overlijden.

Tomaat

Deze rode lekkernij staat voor seksuele rijpheid en volwassenheid.

Uien

In het dagelijks leven krijgen we vaak tranen in de ogen van een ui, maar in een droom biedt het troost. Eet je een ui, dan heb je verdriet door een scheiding.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden