null Beeld

Dreamy meringue

Ook zo'n zin om wat lekkers te maken voor Valentijnsdag?

Laat iedereen smelten met deze heerlijke merinque! Voeg voor een roze variant een druppeltje rode kleurstof toe, extra leuk voor de grote dag!

Basisrecept meringue (4 personen)

Voordat je begint met het mengen van smaken is het belangrijk dat je het basisrecept onder de knie hebt.

Daarvoor heb je nodig:

4 eiwitten

200 gr fijne kristalsuiker

1 tl azijn

1 tl maïzena

bakpapier

Verwarm de oven voor op 120 ºC. Mix met een elektrische mixer in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppend de suiker toe en mix tot de eiwitten in glanzende witte pieken blijven staan. Roer de azijn en de maïzena tot een papje en spatel dit door het eiwitmengsel. Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakblik en maak mooie pieken in het eiwit voor een feestelijk effect. Laat de meringue ongeveer anderhalf uur in de oven gaar worden. Je kunt de meringue een dag van te voren al maken.

Variatie

Voeg een theelepel vanille-essence of 2 eetlepels cacao toe aan het meringuemengsel. Of roer er wat amandelschaafsel of fijngehakte pistachenootjes door. De mogelijkheden zijn eindeloos...

Topping

Voor een écht spectaculair toetje bestrijk je de meringue voor serveren met mascarpone. Strooi hier wat fruit overheen en je hebt een tropisch feest op je bord!

Recept mascarpone topping

Wat?

250 gr mascarpone

1 eetlepel Limoncello of Amaretto

Hoe?

Mix de mascarpone met de likeur met een elektrische mixer luchtig. Schep het mengsel bovenop de meringue. Het versieren kan beginnen!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden