null Beeld

Doperwtjes met ui & witte saus met karbonades

Verse doperwten zijn er maar kort, dus geniet er optimaal van.

Reken per persoon op 500 à 750 g en koop ze, net als andere verse peulvruchten, zo vers mogelijk. Door ze te combineren met gebakken rode ui en Knorr witte saus serveert u ze net even anders.

Doperwtjes met ui & witte saus met karbonades en aardappelpuree met geschaafde amandelen

(hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd +/- 20 minuten)

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen

4 karbonades

1 el karbonadekruiden

4 el vloeibare margarine

25 g geschaafde amandelen

2 kleine (rode) uien, in reepjes

600 g doperwten

peper, zout

1 zakje Knorr Mix voor Witte saus

100 ml melk

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in 20 min. gaar en giet ze af.

Bestrooi de karbonades met de karbonadekruiden. Verhit 3 el margarine in een koekenpan en bak hierin de karbonades 15-20 min.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan al roerende lichtbruin en laat op een bord afkoelen.

Kook de doperwten in 5-7 min. gaar en doe ze in een vergiet. Stamp de aardappelen fijn met de melk, breng op smaak met peper en zout en schep de amandelen erdoor. Verhit 1 el margarine en bak hierin de ui 3 min.. Schep de doperwten erbij, voeg peper toe en warm nog even door.

Maak de saus. Leg de karbonades op 4 borden, schep de puree en doperwten erbij en lepel de saus over de doperwten.

Weetje

Houd de doperwten tegen de kook aan, anders springen ze open. Kleine doperwten zijn soms al in 5 minuten gaar.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden