null Beeld

donderdag: Zalmvink met dragonworteltjes

Categorie: vis Keuken: Mediterraan

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

30 MIN. (ca. 720 kcal p.p.)

1 kg iets kruimige aardappelen, geschild

4 zalmfilets

4-8 plakjes rauwe ham

4 el olijfolie

1 pot worteltjes extra fijn (ca. 700 g), uitgelekt

2 tl gedroogde dragon

3 el mayonaise

1 tl mosterd

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Wikkel elke zalmfilet in 1 of 2 plakjes ham. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de zalmvinken in 2-3 min. per kant bruin en rosé van binnen. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Voeg de worteltjes toe en verwarm ze 3-4 min. op laag vuur. Breng de worteltjes op smaak met de dragon en zout en peper. Meng de mayonaise met de mosterd. Leg op 4 borden een zalmvink. Schep er de aardappelen en de dragonworteltjes bij en serveer met de mosterdmayonaise. Geef naar wens een schijfje citroen bij de zalmvink.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden