null Beeld

donderdag – Vegetarische salade met tofu

Categorie: vegetarisch Keuken: Oosters

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

20 MIN. (ca. 420 kcal p.p.)

Ingrediënten

1 blok tofu (ca. 400 g), uitgelekt

3 el sojasaus

4 el olie

sambal

100 g jonge bladsla

1 rode ui, in ringen

1 pot jonge maiskolfjes (340 g), uitgelekt

6 el gezouten pinda’s

Bereidingswijze

Snijd de tofu in 4 plakken en dep goed droog. Meng de sojasaus met 2 el olie en sambal naar smaak. Marineer er de tofu 5 min. in. Verdeel intussen de bladsla met de uiringen en de maïskolfjes over 4 diepe borden. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Neem de tofu uit de marinade en bak in 4 min. per kant bruin. Voeg de marinade toe en verwarm nog 1 min. Verdeel de tofu met de marinade over de salades. Bestrooi met de pinda’s.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden