null Beeld

donderdag – Tilapiafilet met mosterd-dillesaus

Categorie: vis Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

25 MIN. (ca. 445 kcal p.p.)

Ingrediënten

1 kg vastkokende aardappelen, geschild

500 g gebroken sperziebonen (koelvers)

1 zakje mix voor vis-dillesaus

1 el mosterd

4 el olijfolie

400 g tilapiafilet

1 ui, gesnipperd

1 el citroensap

1/2 bosje peterselie, fijngehakt

Bereiding

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een bodem water met zout in 15 min. gaar. Kook de sperziebonen in een bodem water met zout in 6 min. beetgaar. Bereid de dillesaus volgens de aanwijzingen en roer er de mosterd door. Bestrooi de tilapiafilet met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de vis in 2 min. per kant bruin en gaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder stromend water koud. Meng de bonen met de ui, 2 el olijfolie, het citroensap, de peterselie, zout en peper. Leg de tilapiafilet op 4 borden en schep er de mosterd-dillesaus over. Schep er de bonensalade bij en serveer met de aardappelen.

Tip

Kijk op www.goedevis.nl voor een duurzame viskeuze of download de gratis VISwijzer app.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden