Donderdag – Bietenstamppot
HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 695 kcal p.p.)
Categorie: vlees
Keuken: Hollands
1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
1 kg gekookte rode bieten (koelvers), geschild
2 uien, gesnipperd
2 el suiker
1 laurierblad
100 ml azijn
1 Unox Gelderse Rookworst (375 g)
100 ml melk
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Meng de biet met de ui, de suiker, het laurierblad en de azijn. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Giet de bieten af; vang het vocht op en verwijder het laurierblad. Stamp de aardappelen met de bieten en de melk fijn. Meng een beetje van het bietenvocht door de stamppot tot deze lekker smeuïg is. Verwarm de stamppot nog 1-2 min. goed. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op 4 borden. Geef de rookworst apart erbij.