null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dol op oesters? Dit (schokkende) feit kende je waarschijnlijk nog niet

Met een beetje citroensap, rodewijnazijn of tabasco. Je moet ervan houden, maar oesters zijn een delicatesse. Helemaal met een glas bubbels erbij, want dan proef je de zomer. Kun je geen genoeg krijgen van de zilte lekkernij? Dan is er één ding dat je er waarschijnlijk niet over weet maar wel wílt weten.

Oesters leven nog wanneer je ze naar binnen slurpt. Ja echt!

Levensgevaarlijk

Sterker nog: als ze niet meer leven, kan het levensgevaarlijk zijn om ze rauw te eten. Zo heeft een 71-jarige Amerikaanse man een vleesetende bacterie opgelopen door het eten van een rauwe, dode oester. Uiteindelijk is hij aan de gevolgen ervan overleden.

Pijn?

Uit online reacties op dit schokkende verhaal blijkt dat maar weinig mensen afweten van dit oester-feitje. Het heeft dan ook veel vragen opgeroepen, bijvoorbeeld of oesters pijn lijden wanneer ze levend worden opgegeten.

Nog een hoop onduidelijk

"Er is nog geen definitief bewijs of oesters pijn voelen," reageert een woordvoerder van de organisatie Seafish. "Er zijn wetenschappers die beweren dat oesters wel degelijk pijn voelen, andere onderzoekers zeggen juist dat oesters geen centraal zenuwstelsel hebben en er dus geen sprake kan zijn van pijn. Er is nog geen onderzoek naar gedaan, dus we weten het simpelweg niet."

Durf je de delicatesse nu nog te eten?

Bron | ad.nl

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook leuk om te lezen

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden