null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit zijn de belangrijkste voordelen van insecten eten

Sprinkhanen of meelwormen: wij krijgen er een beetje de kriebels van, maar het eten van insecten schijnt dus heel gezond te zijn en dít is waarom.

En heeft ook nog andere voordelen...

Gezondheidsvoordelen

Volgens hoogleraar entomologie Marcel Dicke zitten er veel gezondheidsvoordelen aan het eten van insecten. Aan Women’s Health vertelt hij: “Het is niet een beetje, maar héél gezond. Goede vetten, hoog eiwitgehalte en rijk aan mineralen als ijzer en zink. Het zou wel eens gezonder kunnen zijn dan biefstuk.”

Beter voor het milieu

Naast dat het heel gezond is, draagt het eten van insecten ook nog eens bij aan het milieu. Dicke legt uit dat 18 procent van de broeikasgasproductie afkomstig is van de landbouw, met de vleesproductie in het bijzonder. “Insectenproductie heeft een honderd keer lagere broeikasgasproductie per kilogram dan rundvlees.”

1400 insectensoorten

Wereldwijd worden er ongeveer 1400 insectensoorten gegeten. In Nederland kun je vijf van deze soorten zelfs in de supermarkt vinden: sprinkhanen, krekels, buffalo’s, meelwormen en wasmotten. Weet je niet zo goed hoe je de insecten moet bereiden, dan zijn er al een aantal restaurants waar ze gewoon op de menukaart staan. Durf jij het aan?

null Beeld

Zo niet, dan is er gelukkig altijd nog het Margriet-kookboek. Met ruim duizend recepten uit de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health

Beeld | iStock

Ellen SmitsGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden