Margriet logo
M01-2022 een stapje groener
WAT ETEN WE VANDAAG Beeld AH
Beeld AH

Dít gezonde budgetrecept zet je al binnen 15 minuten op tafel

TV-kok Hugo Kennis liet afgelopen weekend op het Beter eten Festival van Albert Heijn zien hoe je binnen 15 minuten een gezonde maaltijd op tafel zet. Mensen stonden zelfs op hun tenen te spieken om Hugo aan het werk te zien. En dat is begrijpelijk, want deze lekkere kiproerbak wil je écht proberen.

Margriet samen met Albert Heijn

Dit gerecht is ideaal voor de drukke dagen of wanneer je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, want Hugo liet zien dat je geen uren nodig hebt om een lekkere, makkelijke én gezonde maaltijd met lekker veel groenten en kip op tafel te zetten.

Dit heb je nodig voor de snelle kiproerbak

Met deze ingrediënten maak je genoeg voor vier personen.

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 750 gram diepvries gebroken sperziebonen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram kipfiletreepjes (liever vegetarisch? Vervang dan de kipreepjes door 180 gram tofurulstukjes)
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder
  • 450 gram bamigroentepakket
  • 40 gram verse selderij

Aan de slag

  1. Kook de rijst in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen de laatste 4 min. mee. Giet de rijst en sperziebonen af en laat staan met de deksel op de pan.
  2. Verhit ondertussen de olie in de wok of hapjespan en roerbak de kip met de kerrie en peper naar smaak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de rode peper uit de bamigroente in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes Voeg met de rest van de groente toe aan de kip en roerbak al omscheppend 4 min. op hoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de selderij fijn. Voeg de rijst, sperziebonen en selderij toe aan de pan en roerbak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en serveer.
Hugo Kennis Beeld

Aan tafel

De afgelopen tijd is de hoeveelheid aandacht voor voeding flink toegenomen. We willen meer weten over wat het met je doet, maar ook over wat het betekent voor de maatschappij en welke impact het heeft op de planeet. CEO van Albert Heijn, Marit van Egmond: “We geloven dat eten en drinken een doorslaggevende rol speelt in het oplossen van de grote uitdagingen in de maatschappij. Het levert een belangrijke bijdrage aan een gezonde leefstijl, het verbindt mensen met elkaar en draagt bij aan een beter klimaat en daarmee een duurzame samenleving. Door gezamenlijk ‘beter eten’ makkelijk, betaalbaar en lekker te maken, komt een gezonde leefstijl voor iedereen binnen bereik.”

Tip: eet iedere avond aan tafel, zonder mobiele telefoon, met rust. Pas dán heb je aandacht voor het eten wat op je bord ligt en de mensen die naast je zitten.

Beter eten voor iedereen

Albert Heijn wil beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen. Om deze missie tot leven te brengen bedachten ze het Beter eten Festival in de Expo Haarlemmermeer op 29 en 30 april. Het resultaat: twee dagen lang inspirerende talks, interactieve workshops, veel proeven én beleven. Met bijdragen van o.a. Hugo Kennis tot Hanna Verboom en van Joris Bijdendijk tot Mark Tuitert. Meer informatie over het festival vind je hier.

Logo AH Beeld
Commerciële redactieAH

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden