null Beeld

Dinsdag – Pittige kip met perzik

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 525 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte

Keuken: Oosters

300 g witte rijst

700 g sperziebonen

2 el zonnebloemolie

400 g kipfilet, in reepjes

2 tenen knoflook, fijngesneden

1 blik perziken (410 g)

1 el ketjap manis

1 tl sambal

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de kipreepjes in 4 min. bruin. Bak de knoflook 1 min. mee. Laat de perziken uitlekken en vang het sap op. Voeg het sap met de ketjap en de sambal aan de kipreepjes toe en verwarm 5 min. Snijd de perziken in partjes en schep ze door de pittige kip. Breng op smaak met peper (of extra sambal) en zout. Serveer de pittige kip met de rijst en de sperziebonen. Lekker met seroendeng.

Kidstip Meng de sambal vlak voor serveren alleen door de volwassenporties.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden