dinsdag: Duitse worst met witlofsalade
Categorie: vlees Keuken: Duitsland
HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 525 kcal p.p.)
2 el olijfolie
700 g aardappelschijfjes (koelvers)
8 Bockworsten
2 friszoete appeltjes, bijv. elstar
600 g witlof, in reepjes
3 el slasaus
1 tl gedroogde dille
50 g gedopte walnoten
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudgeel en gaar. Verwarm de worsten in het eigen vocht op laag vuur. Snijd de appeltjes in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de ongeschilde appeltjes in blokjes. Doe de appel met de witlof en de walnoten in een schaal. Schep er de slasaus, de dille en zout en peper naar smaak door. Verdeel de aardappelschijfjes met de worsten en de witlofsalade over 4 borden.