null Beeld

dinsdag: Duitse worst met witlofsalade

Categorie: vlees Keuken: Duitsland

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

20 MIN. (ca. 525 kcal p.p.)

2 el olijfolie

700 g aardappelschijfjes (koelvers)

8 Bockworsten

2 friszoete appeltjes, bijv. elstar

600 g witlof, in reepjes

3 el slasaus

1 tl gedroogde dille

50 g gedopte walnoten

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudgeel en gaar. Verwarm de worsten in het eigen vocht op laag vuur. Snijd de appeltjes in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de ongeschilde appeltjes in blokjes. Doe de appel met de witlof en de walnoten in een schaal. Schep er de slasaus, de dille en zout en peper naar smaak door. Verdeel de aardappelschijfjes met de worsten en de witlofsalade over 4 borden.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden