null Beeld

Dinsdag – Broccolistamppot met chilireepjes

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 590 kcal p.p.)

Categorie: vlees

Keuken: Hollands

1,5 kg kruimige aardappelen, geschild

800 g broccoli, in roosjes

2 el hazelnoten, grofgehakt

2 el zonnebloemolie

400 g schnitzel, in reepjes

1 ui, in ringen

3 el zoete chilisaus

200 ml melk

Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Leg na 10 min. de broccoli op de aardappelen. Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten goudbruin en schud op een bord. Verhit in de koekenpan de olie. Bak de schnitzelreepjes goudbruin. Voeg de ui toe en bak nog 3 min. Meng de chilisaus erdoor. Giet de aardappelen af. Schenk de melk in de pan en stamp de aardappelen met de broccoli op laag vuur tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot over 4 borden. Schep er de chilireepjes over en bestrooi met de hazelnoten.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden