Deze taco’s met zalm zijn gezond én om te smullen!
Dit gerechtje is ideaal voor de lunch: taco’s gevuld met gerookte zalm, ei, komkommer en een frisse kruidenyoghurt. Bon appétit!
Dit heb je nodig
- 8 kleine tortillawraps
- 4 eieren
- 6 el Griekse yoghurt
- 4 el mayonaise
- 2 el koriander, fijngehakt
- 2 el verse muntblaadjes, fijngehakt
- versgemalen peper
- 200 g gerookte zalm
- 1 komkommer, in dunne slierten
- 8 kleine takjes dille
- 1 limoen, in 8 partjes
Zo maak je de taco's
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de wraps dubbelgevouwen op een bakplaat en bak ze in 3-4 min. knapperig.
- Kook intussen de eieren hard, giet af en laat ze schrikken. Pel de eieren en hak ze grof.
- Meng de yoghurt met de mayonaise, en de kruiden en breng op smaak met peper.
- Beleg de wraps met een plak zalm, komkommer, een flinke dot kruidenyoghurt, het gehakte ei en de dille.
- Besprenkel aan tafel met limoen.
Bereidingstijd: ± 20 min.
Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maarten van der Wal
Styling | Cindy Berg
Receptuur en foodstyling | Gees van Asperen
Lees ook
- Stinkende container? Last van maden? Niet met deze tips!
- Opgelet: deze gehaaide trucjes passen inbrekers toe om te zien of jij thuis bent
- Zo handig zijn vaatwastabletten
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief.