Deze wijn past het best bij jou volgens je sterrenbeeld Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze soort wijn past het best bij jouw sterrenbeeld

Vrijdagmiddag: tijd voor een borrel? Waarschijnlijk heb je een drankje waar je vaak voor zwicht. Maar hoe fijn is het om soms juist iets nieuws te proberen? Gelukkig kun je dichtbij jezelf blijven, want in de sterren staat geschreven welke wijn het best bij jou past.

Misschien heb je straks wel een nieuwe favoriete wijn!

Vissen

Jij bent gevoelig en intuïtief ingesteld, Vissen. Ook dagdromen is voor jou niet vreemd. Een wijn die jij graag drinkt, moet aansluiten bij jouw creatieve geest en artistieke talent. Het liefst kies je daarom voor een witte wijn, met name een goede Sauvignon Blanc. Maar stap ook eens uit die droomwereld en kies een lekkere rode wijn. Van een Cabernet Sauvignon word je zeker weten gelukkig!

Tweelingen

Een gezellige borrel is iets waar Tweelingen helemaal van opleven. Gezelschap van anderen en de ultieme sociale gelegenheid om fijn bij te praten. Maar je houdt ook van veel verschillende dingen en raakt al snel verveeld als het eentonig wordt. Maar iets wat je zeker nooit gaat vervelen als je dit sterrenbeeld hebt, een goede, sterke rode wijn.

Maagd

Jij staat het liefst niet in het middelpunt. Je bent praktisch ingesteld en zachtaardig. Een sterke wijn waarop één smaak op de voorgrond staat, is dan ook niets voor jou als iemand met sterrenbeeld Maagd. Kies in plaats daarvan voor een wat subtielere smaak. Een Pinot Gris zal je zeker bevallen.

Waterman

Vrijheid is wat jou het allerbeste past. Je houdt niet van afgebakende kaders, maar hebt de ruimte nodig om jouw onvoorspelbare karakter de ruimte te geven. Maar je bent ook erg creatief en denkt graag out of the box. De wijn die het best bij jou en je ruimdenkendheid past? Een goede rode wijn. Kies vooral voor eentje die gemaakt is van de Syrah druif.

Leeuw

Leeuwen zijn er om bovenop de rots te zitten en in het middelpunt van de aandacht te staan. Je bent zelfverzekerd en wil ook graag geaccepteerd worden. Maar anderen zouden je ook zomaar eens kunnen omschrijven als aanwezig en intens. Niet zo’n grote verrassing dus als we zeggen dat een intense en romige Merlot het best bij je past.

Kreeft

Iedereen heeft veel emoties, maar jij hebt er écht veel. En dat niet alleen, je volgt ze ook graag. Niet gek dus dat je gevoelig bent en ook vooral naar je gevoel luistert. Een intense wijn met veel krachtige smaken past dan ook niet bij jouw zachtaardige karakter. Een lichte, frisse Pinot Noir is meer jouw ding.

Steenbok

Gedreven en ambitieus zijn twee woorden die jou perfect omschrijven. Maar dat betekent niet dat je anderen uit het oog verliest. Vrienden en kennissen komen maar wat graag naar je toe voor je fijne en vooral ook goede adviezen. En waar je sterrenbeeld nog meer om bekend staat? Het drinken van de meeste witte wijn. Niet zo’n droge variant, maar het liefst een fruitige Chardonnay. De perfecte afsluiter van je dag!

Weegschaal

Je bent vaak meer bezig met anderen dan met jezelf en denkt goed na voordat je een keuze maakt. Een knoop doorhakken kan soms lastig zijn, want je houdt het liefst de sfeer goed. Niet heel gek dus dat jouw favoriete wijn in het midden zit. Zodra er wijn op tafel komt, staat de rosé bij jou. Cheers!

Boogschutter

Positief en ruimdenkend. Dat is wat jou kenmerkt, boogschutter. Maar af en toe kun je ook wel wat onrustig zijn en heb je behoefte aan een goede, maar niet al te sterke neut. Jij wordt dan ook heel erg bij van een goede, maar lichte Pinot Noir.

Stier

Eigenwijs. Moeten we nog meer zeggen? Dit woord omschrijft jou perfect. Het is dus lastig om na te gaan wat jouw favoriete wijn is, want je kunt zomaar iets anders kiezen. Maar jouw praktische instelling in combinatie met koppigheid en betrouwbaarheid, doen ons vermoeden dat jij het gelukkigst wordt van een heerlijke Merlot.

Ram

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Het zou zomaar jouw levensmotto kunnen zijn. Voor jou is elke dag een feestje dat gevierd moet worden. Wijn laat je dan ook links staan. Je kiest liever voor een goede bubbel om de kleine dingen in het leven te vieren. Champagne is voor jou dan ook dé perfecte keuze.

Schorpioen

Je persoonlijkheid wordt soms omschreven als intens, maar diep vanbinnen weet je dat je vooral erg ambitieus en gedreven bent. Je hebt een doel en daar ga je voor. Maar het hoeft allemaal niet te serieus en te intens. Met je wijnkeuze blijf je daarom ook in het midden. Een fruitige rosé of een goede Chardonnay zijn perfect voor jou. En om je successen te vieren ga je natuurlijk voor een lekkere fles bubbels.

Bron | Vriendin

Nynke KooyGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden