null Beeld

Deze paella met garnalen en doperwten tover je zó op tafel

Wie weleens in Spanje is geweest, heeft waarschijnlijk ook weleens paella gegeten. Een kleurrijk en smaakvol rijstgerecht met vis. Een echte klassieker voor op een warme zomeravond, en je kunt hem heel makkelijk zelf maken met dit snelle recept voor paella met garnalen.

Dit gerecht is gemakkelijk te maken en is goed voor vier personen.

Benodigdheden

Zo maak je de paella

  1. Breng water aan de kook en kook de erwten ongeveer 4 minuten.
  2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de garnalen.
  3. Verwarm ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Giet de erwten af met ijskoud water.
  5. De garnalen zijn gaar wanneer ze van buiten helemaal roze zijn en van binnen wit. Pel de garnalen en breng op smaak met peper en zout en het citroensap van één citroen. De andere citroen snijd je in plakjes of schijfjes.
  6. Roer de erwten door de rijst, het liefst met een vork zodat de rijst mooi luchtig blijft.
  7. Verdeel de rijst over vier diepe borden en leg hier de garnalen op. Garneer met de platte peterselie en plakjes of schijfjes citroen.

Recept & beeld | Tilda's rijst

v

Lichelle Roozeboom

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden