De lunchclub van Simone: zó maak je deze heerlijke komkommersoep
Eens per maand luncht Simone met vrienden Serge-Henri, Paul en André. Tijd voor een drankje, lekker eten en een wandeling tussendoor. En heel veel praten. Deze heerlijke koude komkommersoep is ideaal als starter van een diner (en kun je natuurlijk ook lekker warm serveren).
Dit heb je nodig (4 personen)
- 2 el milde olijfolie
- 1 sjalotje, zeer fijngehakt
- 1½ l kippenbouillon
- 1 aardappel, geschild, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 2 grote komkommers, zaadlijsten verwijderd, grof geraspt
- versgemalen zwarte peper, zout
- blaadjes van 1 bosje munt, in reepjes
- 100 g crème fraîche
Zo maak je de soep
- Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot tot hij zacht is, maar niet kleurt.
- Schenk de bouillon erbij en voeg de aardappel, bleekselderij en driekwart van de komkommer toe. Laat 5 min. zachtjes koken.
- Laat de soep 1 min. afkoelen, pureer hem met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Roer de rest van de geraspte komkommer en de helft van de munt erdoor, laat helemaal afkoelen en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
- Schep de soep om en marmer de crème fraîche erdoor. Serveer in kommen, maal er peper boven en garneer met de rest van de munt.
Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 3 uur koeltijd
Dit recept komt uit Margriet 38 met Simone Kleinsma als gasthoofdredacteur en kun je hier nabestellen.
Productie | Colette Beyne
Tekst | Charlotte Latten
Styling | Nicole de Werk
Visagie | Carlijn van Vliet voor aboutmakeup.nl
Foodstyling | Gees van Asperen
Gratis artikelen van Margriet ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!