null Beeld

De lunchclub van Simone: zó maak je deze heerlijke komkommersoep

Eens per maand luncht Simone met vrienden Serge-Henri, Paul en André. Tijd voor een drankje, lekker eten en een wandeling tussendoor. En heel veel praten. Deze heerlijke koude komkommersoep is ideaal als starter van een diner (en kun je natuurlijk ook lekker warm serveren). 

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 2 el milde olijfolie
  • 1 sjalotje, zeer fijngehakt
  • 1½ l kippenbouillon
  • 1 aardappel, geschild, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 2 grote komkommers, zaadlijsten verwijderd, grof geraspt
  • versgemalen zwarte peper, zout
  • blaadjes van 1 bosje munt, in reepjes
  • 100 g crème fraîche

Zo maak je de soep

  1. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot tot hij zacht is, maar niet kleurt.
  2. Schenk de bouillon erbij en voeg de aardappel, bleekselderij en driekwart van de komkommer toe. Laat 5 min. zachtjes koken.
  3. Laat de soep 1 min. afkoelen, pureer hem met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Roer de rest van de geraspte komkommer en de helft van de munt erdoor, laat helemaal afkoelen en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  5. Schep de soep om en marmer de crème fraîche erdoor. Serveer in kommen, maal er peper boven en garneer met de rest van de munt.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 3 uur koeltijd

Dit recept komt uit Margriet 38 met Simone Kleinsma als gasthoofdredacteur en kun je hier nabestellen.

null Beeld

Productie | Colette Beyne

Tekst | Charlotte Latten

Styling | Nicole de Werk

Visagie | Carlijn van Vliet voor aboutmakeup.nl

Foodstyling | Gees van Asperen

Gratis artikelen van Margriet ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden