null Beeld

De lekkerste marinades voor bij de visbarbecue

Breekt het zonnetje door, dan kan de barbecue aan! Gaat er vis op de grill, probeer dan deze marinaderecepten eens. Welke vind jij het lekkerst?

Gembermarinade

Gember en sinaasappel geven een fruitige en lekkere smaak aan bijvoorbeeld zalm.

Ingrediënten (voor ca. 600 g visfilet):

1 el versgeraspte gember

1 el Japanse sojasaus

1 dl appelsap

1 el appelciderazijn

2 el olijfolie

1 tl zout

versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Meng de gember, sojasaus, het appelsap, de ciderazijn, olijfolie, het zout en wat zwarte peper naar smaak tot een marinade. Giet het over de vis en laat ca. 2 uur marineren in de koelkast.

Escabeche marinade

Escabeche is Spaans en Latijns-Amerikaans eten dat een zurige smaak heeft door de marinade.

Ingrediënten (voor ca. 600 g visfilet):

1 pot gegrilde paprika (290 g)

4 teentjes knoflook

2 stuks steranijs

1/2 el geel mosterdzaad

1/2 pakje saffraan (à ½g)

1 el olijfolie

75 ml rodewijnazijn

1 el suiker

mespunt tijm (of naar smaak)

geraspte schil van 1 citroen

Bereidingswijze:

Laat de paprika uitlekken en bewaar de olie. Hak de paprika grof. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Fruit de knoflook, anijs, het mosterdzaad en de saffraan 2-3 min. in olijfolie. Voeg de paprikaolie, azijn, suiker, tijm, citroenrasp en gehakte paprika toe. Verwarm alles goed en laat afkoelen. Giet het over de vis en laat ca. 2 uur marineren in de koelkast.

Rub van knoflook en kruiden

Een rub is een droog kruidenmengsel dat goed past bij alles wat wordt gegrild. Knoflook en Provençaalse kruiden vormen een lekkere combinatie met vis.

Ingrediënten (voor ca. 500 g visfilet):

5-6 teentjes knoflook

1 tl boter

1 el Provençaalse kruiden

1 tl zout

Bereidingswijze:

Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Fruit de knoflook al roerend in de boter tot hij goudbruin wordt. Laat afkoelen op keukenpapier. Stamp de knoflook, Provençaalse kruiden en het zout fijn in een vijzel en schep de rub in een kom. Wrijf de vis in met de rub en gril of bak hem dan meteen.

Kokos-limoenmarinade

Deze marinade past bij alle soorten vis, maar is vooral erg lekker bij inktvis.

Ingrediënten (voor ca. 500 g inktvis):

50 ml olijfolie

50 ml droge witte wijn

20 g geraspt kokos

1 el zoete chilisaus

sap van 1 limoen

2 tl sesamzaad

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten tot een marinade. Giet hem over de vis en laat ca. 3 uur marineren in de koelkast.

Bron: Het grote BBQ en grillboek is voor €19,95 te bestellen bij Bol.com

Klik op de button om de ingrediënten online te bestellen bij Albert Heijn

null Beeld
  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
  • Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment
Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden