Dat wordt smullen: zo maak je deze amandelkrullen!
Amandelkrullen: een heerlijk krokent en licht koekje. Erg lekker bij de koffie of thee.
Je maakt deze amandelkrullen in 2 uur en 35 minuten.
Dit heb je nodig (12-16 stuks):
- 150 g amandelschaafsel
- 210 g kristalsuiker
- 3 eieren
- 15 g vanillesuiker
- 30 g boter, gesmolten
- 1 el water
- paar druppels oranjebloesemwater
- 60 g patentbloem, gezeefd
Bereidingswijze amandelkrullen:
- Verwarm de oven voor op 170 ºC (conventionele onder- en bovenwarmte).
- Meng alle ingrediënten door elkaar en laat het beslag minimaal 2 uur (liefst langer) rusten in de koelkast.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk met gesmolten boter.
- Schep met een lepel 12 –16 bergjes beslag op de bakplaat en strijk plat.
- Bak de koekjes in ± 10 min. goudgeel en krokant.
- Haal de koekjes direct na het bakken met een spatel van de bakplaat en vouw ze om een deegroller tot ze halfrond zijn.
- Laat volledig afkoelen. Overigens smaken platte krullen net zo lekker.
Bereidingsduur amandelkrullen 20 min. + 2 uur rusten + 15 min. oventijd.
Ziet er goed uit!
Recept | Beanca de Goede
Fotografie | Maaike van Haaster
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-02. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.
Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.