null Beeld

Dát wordt smullen: chili con carne-soep met rundergehaktballetjes

Heb je zin om iets nieuws uit te proberen? Ga dan eens aan de slag met deze heerlijk chili con carne-soep met rundergehaktballetjes. Dat wordt smullen!

Binnen 40 minuten heb je dit gerecht al op tafel staan.

Benodigdheden chili con carne-soep:

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • snuf gemalen komijn
  • snuf chilipoeder
  • 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd, in lange repen
  • 8 dl kippenbouillon
  • 400 g tomatenblokjes
  • 4 tortillawraps
  • 200 g rode kidneybonen
  • snuf gemberpoeder
  • 200 g maïskorrels
  • paar takjes koriander
  • snuf gemalen kaneel
  • 1 limoen, in partjes

Benodigdheden rundergehaktballetjes:

  • 400 g rundergehakt
  • snuf gemalen kaneel
  • snuf gemalen komijn
  • 1 ei (L)
  • snuf chilipoeder
  • 2 el paneermeel
  • versgemalen peper, zout
  • snuf gemberpoeder
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze gehaktballetjes:

  1. Meng voor de gehaktballetjes het gehakt met de specerijen, het ei en het paneermeel goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout.
  2. Rol er balletjes van ± 3 cm doorsnede van.
  3. Verhit 2 el van de olie en bak de balletjes hierin goudbruin, ze hoeven vanbinnen niet gaar te zijn.

Bereidingswijze soep:

  1. Verhit voor de soep in een soeppan nog 2 el olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  2. Bestrooi met de specerijen en bak nog 2-3 min.
  3. Bak de paprika 2-3 min. omscheppend mee.
  4. Voeg daarna de bouillon, tomatenblokjes en gehaktballetjes toe en laat 30 min. zachtjes koken op lage pit.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de wraps in ± 5 min. krokant in de oven.
  6. Spoel intussen de bonen en maïskorrels onder koud water in een vergiet onder en laat uitlekken.
  7. Warm beide de laatste 5 min. mee in de soep.
  8. Verdeel de soep over kommen en garneer met koriander en een partje limoen. Geef de krokante tortilla’s erbij.
null Beeld

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Productie | Colette Beyne

Beeld | Wout Hendrickx

Dit recept is te lezen in Margriet 09, 2021. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Willem van Kasteren

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden