Dát wordt smullen: chili con carne-soep met rundergehaktballetjes
Heb je zin om iets nieuws uit te proberen? Ga dan eens aan de slag met deze heerlijk chili con carne-soep met rundergehaktballetjes. Dat wordt smullen!
Binnen 40 minuten heb je dit gerecht al op tafel staan.
Benodigdheden chili con carne-soep:
- olijfolie om in te bakken
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- snuf gemalen komijn
- snuf chilipoeder
- 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd, in lange repen
- 8 dl kippenbouillon
- 400 g tomatenblokjes
- 4 tortillawraps
- 200 g rode kidneybonen
- snuf gemberpoeder
- 200 g maïskorrels
- paar takjes koriander
- snuf gemalen kaneel
- 1 limoen, in partjes
Benodigdheden rundergehaktballetjes:
- 400 g rundergehakt
- snuf gemalen kaneel
- snuf gemalen komijn
- 1 ei (L)
- snuf chilipoeder
- 2 el paneermeel
- versgemalen peper, zout
- snuf gemberpoeder
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze gehaktballetjes:
- Meng voor de gehaktballetjes het gehakt met de specerijen, het ei en het paneermeel goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout.
- Rol er balletjes van ± 3 cm doorsnede van.
- Verhit 2 el van de olie en bak de balletjes hierin goudbruin, ze hoeven vanbinnen niet gaar te zijn.
Bereidingswijze soep:
- Verhit voor de soep in een soeppan nog 2 el olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
- Bestrooi met de specerijen en bak nog 2-3 min.
- Bak de paprika 2-3 min. omscheppend mee.
- Voeg daarna de bouillon, tomatenblokjes en gehaktballetjes toe en laat 30 min. zachtjes koken op lage pit.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de wraps in ± 5 min. krokant in de oven.
- Spoel intussen de bonen en maïskorrels onder koud water in een vergiet onder en laat uitlekken.
- Warm beide de laatste 5 min. mee in de soep.
- Verdeel de soep over kommen en garneer met koriander en een partje limoen. Geef de krokante tortilla’s erbij.
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.
Productie | Colette Beyne
Beeld | Wout Hendrickx
Dit recept is te lezen in Margriet 09, 2021. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.