null Beeld

Dag 57 | Recept: Mexicaans wokken met kip, garnalen, kool en paprika

Na Japans en Hollands wokken is er vandaag een recept om op z'n Mexicaans te wokken.

Dit heb je nodig

  • 300 g kip(pendij)filet, in reepjes
  • 3 el fajita seasoning, kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • flinke scheut zonnebloemolie
  • 1 groene paprika, in repen
  • 1 gele paprika, in repen
  • ½ witte kool, in repen
  • 125 g grote garnalen met staartje
  • 1 pak tortillawraps
  • 1 limoen, in partjes
  • handje verse koriander
  • 1 à 2 avocado’s , in blokjes
  • 1 bekertje crème fraîche
  • tabasco

Zo maak je het:

Wrijf de kip in met een mengsel van de seasoning en kippenbouillonpoeder. Zet een wok op de wokbrander of de grootste vlam van het gasfornuis en verhit. Verhit een flinke scheut olie in de wok en bak de kip 1-2 min. op hoog vuur. Voeg daarna de groenten toe. Wok de laatste 2 min. de garnalen mee tot deze goed verhit zijn. Knijp een beetje limoensap uit boven de wok. Verwarm de wraps in de magnetron of een koekenpan. Serveer de vulling in een verwarmde schaal en garneer met verse koriander. Serveer met de warme wraps, de crème fraîche en de avocadoblokjes. Breng op smaak met tabasco.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden