null Beeld

Dag 57: heerlijk broodbeleg, nóg meer variaties

Tijdens de Fit Challenge ontvang je dagelijks een voedingstip van detox-coach Jacqueline van Lieshout. Dit is de tip voor dag 57.

"Hoe kun je gevarieerder eten, maar wel een lekker broodje in je lunchbox doen? Door het broodje, net zoals ze dat doen in een lunchroom, flink te beleggen. Smeer bijvoorbeeld eerst een spread, zoals pesto, tapenade, mayonaise, humus, guacamole of (uiteraard jouw zelfgemaakte) ketchup op het broodje. Beleg het daarna met een paar stevige slabladeren, kaas, vleeswaren of vis (makreel of gerookte zalm bijvoorbeeld), komkommer en bijvoorbeeld plakjes ei. Je kunt de droge onderdelen van het beleg al de avond van tevoren op het broodje doen en het ‘natte’ beleg, zoals de tomaat en komkommer, pas de dag erna. Verpak het broodje in aluminiumfolie en leg het ’s nachts in de koelkast. Naast dit broodje kun je ook nog andere dingen in je lunchbox doen, zoals rauwkost, fruit en wat noten. Zo creëer je eenvoudig meer variatie."

In zestig dagen fit en slank(er)

Schrijf je in voor de gratis Margriet Fit-nieuwsbrief en ontvang elke dag gezonde recepten, oefeningen en tips van een voedingscoach. Samen met Margriet werk je aan een gezondere leefstijl in zestig dagen.

Ervaringen delen

Wil je ervaringen delen met andere deelnemers? Word dan lid van de Margriet Fit Challenge Facebookgroep!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden