null Beeld

Dag 51|Recept: Risotto met paddestoelen en pompoen

Lekker doen: risotto met paddestoelen en pompoen! Maak de bouillon een dag van tevoren voor meer smaak. 

Wat heb je nodig?

  • 1 handje gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 750 ml gekookt water
  • peper en zout
  • 1 tl sojasaus
  • 1 kleine pompoen, ongeveer 400 g
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ui, in kleine blokjes gesneden
  • 160 g arboriorijst
  • 125 ml droge witte wijn
  • 150 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 6-8 blaadjes salie
  • 25 g boter
  • 4 el crème fraîche van geitenmelk
  • ½ tl geraspte nootmuskaat
  • extra: zeef

Zo maak je het!

Maak de bouillon een dag van tevoren. Leg hiervoor het eekhoorntjesbrood een half uur in het gekookte water, giet door een zeef en bewaar zowel de gewelde paddenstoelen als de bouillon. Breng de bouillon op smaak met peper, zout en sojasaus. Maak de pompoen schoon en snijd deze in kleine blokjes. Verhit olijfolie op middelhoog vuur en fruit de pompoen, uitjes en het uitgelekte eekhoorntjesbrood. Voeg geleidelijk de rijst toe en zet het vuur hoog. Zodra de rijstkorrel glazig kleurt - let op: niet laten aanbranden - blus je het geheel af met de witte wijn. Schenk de verwarmde bouillon bij de rijst en kook de risotto in ongeveer 12 min. gaar. Verhit intussen olijfolie in een pan en bak de plakjes champignon. Voeg de laatste minuut blaadjes salie toe en zet het vuur uit. Breng de risotto op smaak met de boter, crème fraîche, nootmuskaat en peper en zout naar smaak. Verdeel de gebakken champignons over de risotto en serveer direct in voorverwarmde diepe borden.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden