Dag 5 | Recept: zalmfilet met spinazie en saffraanaardappelen
Er is meer dan pasta zalm. Wat denk je van deze heerlijke zalmfilet gecombineerd met spinazie en saffraanaardappelen?
Wat heb je nodig?
- paar draadjes saffraan of ½ tl saffraanpoeder
- sap van 1 citroen
- 1-2 tl honing
- 1-2 tl zwarte komijn*
- 4 el extra vierge olijfolie
- versgemalen peper, zout
- 800 g krielaardappelen, gehalveerd
- 600 g verse zalmfilet
- 3 - 4 lente-uitjes, in ringetjes
- 150 g kleinbladige spinazie
Zo maak je het!
-Verwarm de oven voor op 200°C (gewone elektrische oven).
-Los de saffraan al roerend op in 2-3 el van het citroensap.
-Roer in een ovenschaal of braadslede dit mengsel om met de honing, de komijn en de olie en wentel de aardappelen erdoor.
-Voeg peper en zout naar smaak toe en bak de aardappelen in 30-40 min. gaar in de oven. -Bedruppel de zalm met de rest van het citroensap en maal er peper en zout boven.
-Leg de zalm de laatste 15 min. bij de aardappelen.
-Neem de schaal uit de oven, verdeel de zalm in plukken en schep de lente-ui en de spinazie erdoor.
-Laat eventueel afkoelen en verdeel over take-away-** of vershoudbakjes.
Bereidingstijd: ± 40 min.
Bron: StockFood/BeeldigBeeld
--> Tip van Jacqueline: "Kies voor krieltjes in schil. Erg gezond en lekker!"