null Beeld

Dag 5 | Recept: zalmfilet met spinazie en saffraanaardappelen

Er is meer dan pasta zalm. Wat denk je van deze heerlijke zalmfilet gecombineerd met spinazie en saffraanaardappelen?

Wat heb je nodig?

  • paar draadjes saffraan of ½ tl saffraanpoeder
  • sap van 1 citroen
  • 1-2 tl honing
  • 1-2 tl zwarte komijn*
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • versgemalen peper, zout
  • 800 g krielaardappelen, gehalveerd
  • 600 g verse zalmfilet
  • 3 - 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 150 g kleinbladige spinazie

Zo maak je het!

-Verwarm de oven voor op 200°C (gewone elektrische oven).

-Los de saffraan al roerend op in 2-3 el van het citroensap.

-Roer in een ovenschaal of braadslede dit mengsel om met de honing, de komijn en de olie en wentel de aardappelen erdoor.

-Voeg peper en zout naar smaak toe en bak de aardappelen in 30-40 min. gaar in de oven. -Bedruppel de zalm met de rest van het citroensap en maal er peper en zout boven.

-Leg de zalm de laatste 15 min. bij de aardappelen.

-Neem de schaal uit de oven, verdeel de zalm in plukken en schep de lente-ui en de spinazie erdoor.

-Laat eventueel afkoelen en verdeel over take-away-** of vershoudbakjes.

Bereidingstijd: ± 40 min.

Bron: StockFood/BeeldigBeeld

--> Tip van Jacqueline: "Kies voor krieltjes in schil. Erg gezond en lekker!"

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden