null Beeld

Dag 48 | Recept: Sherrykip

Dit recept is perfect als je genoeg tijd hebt om in de keuken te staan, je bent er namelijk wel ruim een uur mee bezig. Gebruik je tijd om de kip goed op smaak te krijgen en geniet vooral van het eindresultaat! 

Wat heb je nodig?

  • 1 flinke biologische braadkip, van de poelier dus, geen supermarktkip, in 8 stukken
  • versgemalen peper, zout
  • 2 el milde olijfolie
  • 500 g sjalotten
  • 1 bol knoflook
  • 1 dl sherryazijn
  • ½ fles Amontillado sherry*
  • bosje verse dragon
  • ½ bekertje crème fraîche

Zo maak je het!

Wrijf de kip in met peper en zout. Verhit de olie en braad de kip hierin rondom aan. Dat duurt langer dan je denkt, neem daar de tijd voor. Het wordt veel lekkerder en haalt al het vet uit het vel. Haal de kip uit de pan en braad de sjalotten en knoflooktenen langzaam lichtbruin. Schenk de azijn en de sherry erbij, breng zachtjes aan de kook en leg de kip en de dragon erbij. Laat 1 uurtje sudderen en keer de kip halverwege een keertje. Neem de kip, de sjalotten en de knoflook uit de pan en roer de crème fraîche door het resterend vocht. Laat een beetje stroperig inkoken. Lekker met een mooie (nieuwe) aardappel. En een koele droge sherry. Hmmmmmm!

*een fles medium dry uit de supermarkt is prima

Bereidingstijd: ± 75 min.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden