null Beeld

Dag 46 |Recept: avocado en gegrilde garnalen

Avocado & gegrilde garnalen: smullen!

Wat heb je nodig?

(2 personen)

  • 1 blikje gekookte groene linzen of 200 g versgekookte groene linzen
  • 125 g zeewiersalade
  • 1 rijpe avocado, in partjes
  • 2 lenteuitjes, in dunne ringetjes
  • 4 takjes fijngehakte koriander
  • 1 el gemarineerde gemberplakjes (potje)
  • 4 grote gekookte garnalen, gepeld
  • versgemalen peper, zeezout
  • 1 tl zwart of wit sesamzaad
  • 1 limoen, in parten

Zo maak je het!

- Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

- Doe ze in een klein schaaltje en verdeel de zeewiersalade, de avocado, de lente-ui en de fijngehakte koriander erover en garneer met de gember.

- Verhit een grilpan en gril de garnalen hierin om en om in ± 3 min. gaar.

- Maal er wat zeezout en peper over en bestrooi met sesamzaad.

- Rijg ze per twee aan spiesjes en leg ze samen met een of twee citroenparten bij de salade.

Bereidingstijd: ± 10 min

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden