Dag 46 |Recept: avocado en gegrilde garnalen
Avocado & gegrilde garnalen: smullen!
Wat heb je nodig?
(2 personen)
- 1 blikje gekookte groene linzen of 200 g versgekookte groene linzen
- 125 g zeewiersalade
- 1 rijpe avocado, in partjes
- 2 lenteuitjes, in dunne ringetjes
- 4 takjes fijngehakte koriander
- 1 el gemarineerde gemberplakjes (potje)
- 4 grote gekookte garnalen, gepeld
- versgemalen peper, zeezout
- 1 tl zwart of wit sesamzaad
- 1 limoen, in parten
Zo maak je het!
- Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Doe ze in een klein schaaltje en verdeel de zeewiersalade, de avocado, de lente-ui en de fijngehakte koriander erover en garneer met de gember.
- Verhit een grilpan en gril de garnalen hierin om en om in ± 3 min. gaar.
- Maal er wat zeezout en peper over en bestrooi met sesamzaad.
- Rijg ze per twee aan spiesjes en leg ze samen met een of twee citroenparten bij de salade.
Bereidingstijd: ± 10 min