null Beeld

Dag 39 | Recept: notengranola

Maak een hele voorraad notengranola en bewaar deze in een luchtdichte glazen voorraadpot. Gebruik bij het ontbijt of als knapperig accent over yoghurt of havermoutpap.

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

  • 50 g gedroogde dadels
  • 100 g havermoutvlokken
  • 2 el honing
  • 85 g gemengde rauwe cashew- en pecannoten
  • 15 g rauwe pompoenpitten
  • 3 el olijfolie

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 160°C/gasstand 3. Kook de dadels in 1 cm water tot ze zacht zijn en pureer ze dan tot je een glad resultaat hebt. Roer de rest van de ingrediënten er goed doorheen. Verspreid het mengsel over een bakplaat en zet 15 minuten in de oven tot alles goudkleurig is. Draai dan de oventemperatuur naar 110°C/gasstand 1 en bak nog 30 minuten of tot alles droog en knapperig is. Laat helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.

Meer lekkere recepten?

Dit recept komt uit het kookboek Honestly Healthy van Natasha Corret en Vicki Edgson (isbn: 978 90 230 1405 8) van Uitgeverij Becht en is voor € 21,95 onder andere te krijgen bij www.bol.com. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij boekhandels, warenhuizen, cadeauwinkels en de grotere warenhuizen.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden