null Beeld

Cranberrychutney

Bijgerecht: deze chutney is door het gebruik van de verse cranberries geschikt als bijgerecht bij wild en andere winterse gerechten.

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigde hoeveelheden per persoon

1 partje appel (Jonagold)

40 gr cranberries

10 gr rozijnen

1/4 sinaasappel

1/4 sjalotje

10 gr walnoten (gepeld)

1/2 cm gember

witte wijn azijn (Forvm)

20 ml witte wijn azijn (Forvm)

1 snufje kaneel (gemalen)

25 gr lichtbruine basterdsuiker

Bereiding

1. Pel en snipper de sjalot. Schil en rasp de gember. Schil de helft van de sinaasappel(en) tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Pers het sap uit de andere helft. Schil de appel en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof.

2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat het mengsel onder af en toe roeren ongeveer 8 minuten zachtjes koken tot de cranberries openbarsten.

Dit is een recept van ZTRDG

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden