null Beeld

Brei de ouderen blij

Het smoothie-schap wordt in november weer opgevrolijkt door gezellige mutsjes.

Niet omdat de Innocent Smoothies het zo koud hebben in het koelvak, maar om geld in te zamelen voor het Nationaal Ouderen van Dagen fonds. Dit fonds zorgt ervoor voor dat ook de eenzame ouderen aan een goedgedekte en gezellige kersttafel kunnen aanschuiven. Want van elke verkochte smoothie met muts gaat er € 0,20 naar het goede doel.

Goedgemutste smoothies

Wij kunnen helpen door de goedgemutste smoothies te kopen, maar we kunnen ook zélf aan de slag. Innocent heeft namelijk het ambitieuze plan om deze actie drie weken te laten duren: dus er zijn heel veel mutsjes nodig. En daarom vragen ze ons om mee te breien.

Breien is hip!

En nu niet meteen denken: breien is voor bejaarden. Want breien is namelijk hipper dan jij denkt. En om dat te bewijzen, werken bekende Dutch designers, zoals Blond Amsterdam, Michael Barnaart van Bergen en hoedenontwerpster Berry Rutjes, mee aan deze oer-gezellige actie. Je vindt hun patronen op de website van Innocent smoothies.

Help, ik kan niet breien!

Dat je niet kunt breien, is geen excuus. Op de website van Innocent staan daarom hele duidelijke brei-instructies. Dus snel naar de wolwinkel en aan de slag! Wij zijn alvast begonnen: insteken - omslaan - doorhalen - en af laten gaan…

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden