Boerenkoolchips van Rens Kroes
Boerenkool is hartstikke hot op het moment. In de grote, hippe steden lusten ze er (vrij letterlijk) wel pap van. Ook heel lekker is om er gezonde chips van maken. Wij haalden een recept uit het boek Powerfood van Rens Kroes.
"Vergeet boerenkool met worst. Boerenkoolchips is hét nieuwe ding. In New York kun je dit snackje al op elke straathoek krijgen, dus als boerenkoolland kunnen we in Nederland niet achterblijven. Je kunt de gezonde chips hier in speciaalzaakjes kopen, maar veel leuker (en heel makkelijk!) is om ze zelf te maken. Ik snack zo een hele bak weg bij een goede film", aldus Rens in haar boek.
Ingrediënten (4 personen)
300 gram boerenkoolbladeren
1 el olijfolie
1 theelepel sojasaus
1 tl sesamzaad
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Snijd het middelste gedeelte van de stengels van de boerenkoolbladeren eruit. Was de bladeren schoon en laat ze drogen. Scheur vervolgens de droge bladeren in grote stukken en doe ze in een kom. Doe daarna de olie, sojasaus en wat sesamzaad erbij. De bladeren moeten een beetje glinsteren, maar gebruik niet te veel olie. Proef of het goed is en voeg eventueel wat meer sojasaus toe. Hussel alles door elkaar en leg de bladeren op een bakplaat en zet die in de oven. Het hangt af van de oven, maar de baktijd varieert tussen de 6 en 12 min. Houd het een beetje in de gaten en haal ze eruit als ze lekker crispy zijn.
Meer gezonde receptjes uitproberen? Koop het boek Powerfood van Rens Kroes bij Bol.com.