null Beeld

Bleekselderij: Verassend lekker!

De zomer loopt op zijn eind en de herfst staat weer voor de deur.

Een nieuw seizoen betekent een wisseling van de wacht ofwel nieuwe seizoensproducten. Voor diegene die de zomer nog niet willen loslaten hebben wij de ultieme groente: bleekselderij.

In een salade

Door de frisse smaak van bleekselderij is dit ingrediënt goed te gebruiken in salades. Meng een aantal stengels bleekselderij, gekookte farfalle, gerookte kipfilet en rucolasla met mayonaise, olijfolie en citroensap in een kom, dan staat er in een handomdraai een heerlijke salade op tafel.

In een wrap

Wanneer je op zoek bent naar een lekker hapje voor je gasten, maak dan eens een wrap met bleekselderij, roomkaas, gekookte ham en een zoetzure appel. Snijdt deze in stukjes en serveer deze op een mooi blad samen met andere heerlijke hapjes.

In een drankje

De veelzijdigheid van bleekselderij houdt bij eten niet op. Je kunt deze groente namelijk ook goed gebruiken in drankjes. Maak heel gemakkelijk een Bloody Mary door wodka, tomatensap, wortelsap en tabasco te mengen en een stengel bleekselderij te serveren als roerstaafje.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden