null Beeld

BIO forelfilet met aardpeer en risotto

Hoofdgerecht: een heerlijke zachte vis met risotto waarin de verrassende smaak van aardpeer verwerkt is.

Voorbereidingstijd: 25 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigde hoeveelheden per persoon

75 ml visfond r

40 gr. risotto Carnaroli super fino

40 gr. aardpeer

1/4 sjalotje

5 blaadjes winterpostelein

75 gr. Bio gerookte forelfilet

1/2 eetlepel slagroom (Polderland)

Heeft u dit al in huis?

1 tl BIO olijfolie

50 ml BIO fairtrade droge witte wijn

1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak)

1 snufje keukenzout

Bereiding

1. Snipper het sjalotje en fruit het in een beetje olie. Voeg de risottorijst toe en fruit deze even mee, blijf daarbij de rijst steeds doorroeren. Blus af met de witte wijn. Voeg daarna steeds een grote lepel visbouillon toe, voeg pas een volgende lepel bouillon toe als de risotto de bouillon heeft opgenomen en gaar op deze manier de risotto.

2. Schil de aardperen en kook ze in een bodempje gezouten water 5 - 10 min.

3. Verwarm de vis licht in een bodempje visbouillon.

4. Giet de aardperen af en pureer ze met een vork. Voeg de slagroom en zout en peper toe, meng dit door de risotto en voeg eventueel wat zout en peper toe.

5. Doe de risotto in diepe borden, verdeel de in stukken geplukte vis er overheen, versier met winterpostelein en bestrooi met peper en een scheutje olijfolie.

Dit is een recept van ZTRDG

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden