null Beeld

Biefstukspies met koolsalade

Ingrediënten

400 g biefstuk - 150 ml Japanse sojasaus - 1 duimlengte geraspte gember - 1 teen knoflook uit de pers - peper - 500 g geraspte witte en rode kool - 75 g alfalfa en/of kienmix - tuinkers

Voor de dressing: 200 magere yoghurt, 1 el light mayonaise, 1 tl mosterd, 1 tl geraspte gember, het sap van 1/2 citroen, 1 bosje gehakte bieslook, peper, zout

Zo maak je het!

Marineer de biefstuk met de Japanse sojasaus, de gember, knoflook en de peper. Week 8 satéprikkers 30 min. in koud water en rijg het vlees eraan. Maak daarna een dressing van yoghurt, light mayonaise, mosterd, geraspte gember, citroen, bieslook, peper en zout. Schep om met de geraspte witte n rode kool en alfafa of kiemmix. Bak de spiezen op een hete grillplaat rondom in 3-4 min. gaar en bruin, keer ze regelmatig. Schep de salade bij de spiesen en garneer met een plukje tuinkers.

Extra informatie

Bereidingstijd: 20 min. + 2 min. marineren

Calorieën: 290

Streep-je-Slank vakjes: 29

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden