null Beeld

Basissalade met Caesar- of Sesamdressing

Door te variëren met dressings, toppings en ingrediënten als kaas, fruit, vlees of vis, is van een basissalade steeds weer een nieuw culinair feestje te maken.

De basissalade is een mix van little gem, rucola, peultjes, haricots verts en tuinbonen.

Door de basissalade te combineren met beetgaar gekookte pasta, geroosterde noten en krokant gebakken sjalotjes krijgt hij extra bite.

Caesardressing

Pureer met een staafmixer in een hoge beker 1 hardgekookt ei samen met 2 ansjovisfilets, 2 tl mosterd, 1 teen knoflook, het sap van een ½ citroen, 1 tl worcestershiresauce, 1 tl tabasco, 1 dl mayonaise, 1 el kappertjes en 2 el water tot een dikke dressing. Breng hem op smaak met peper uit de molen.

Sesamdressing

Klop 1 el tahin (sesampasta) met 1 el rijstazijn, 1 el limoensap, 3 el water en een snuf zout los. Giet er langzaam al kloppende 1 el geroosterde sesamolie en 5 el zonnebloemolie door. Breng de dressing op smaak met peper.

Bekijk meer salade-variaties in Margriet 27, 2013.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden