null Beeld

Basisrecept voor pannenkoeken

null Beeld

Pannenkoeken op tafel, dat is een garantie voor veel gezelligheid. Met dit basisrecept maak je de echte klassiekers, waar je volop op kunt variëren.

Basisrecept (12-16 stuks)

null Beeld

Ingrediënten

2 eieren

125 g bloem

snuf zout

3 dl halfvolle melk

boter of margarine

Bereiding

Klop van de eieren met de bloem, het zout en een kwart van de melk een glad mengsel en verdun al kloppend met een garde met de rest van de melk tot een klontervrij beslag. Dek de kom af en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin een klontje boter. Zorg dat de hele bodem met boter is bedekt. Schenk met een kleine jus-opscheplepel beslag in de pan en draai deze direct rond, zodat het beslag gelijkmatig is verdeeld. Keer de pannenkoek als de onderkant goudbruin is met een deksel of spatel en bak de tweede kant nog ½ min.

Houd de pannenkoeken warm op een bord, gezet boven een pan met heet water, of in een oven van 90°C met de deur op een kiertje.

Bereidingstijd: ± 30 min. + 30 min. rusttijd

Zoete versie

Voeg voor gezoete pannenkoeken 2 el suiker aan het beslag toe

Benieuwd naar variaties op dit basisrecept? Kijk dan in Margriet 39!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden