Bakken maar! Deze lekkere blondie met witte chocolade, citroen en pistache
"Dit recept voor een blondie is ontstaan nadat ik een brownie had gebakken en de quote 'Every brownie needs a blondie' door mijn hoofd ging", vertelt Roxanne Filion van Filion's Cooking. "Nu ik een lekkere brownie uit de oven had, wilde ik ook een lekker blondie-recept bedenken."
"Ik heb er vervolgens wel vijftien gebakken in een maand tijd om te testen wat het lekkerst is. Iedere keer proefde ik maar één stukje. En toch was de rest van de blondie binnen twee dagen op mysterieuze wijze uit de koelkast verdwenen - met dank aan familie en vrienden. En dan vraagt iedereen hoe ik op gewicht blijf met al dat bakken… Nou, ervoor zorgen dat de mensen om je heen van lekker eten houden dus, haha."
Ingrediënten voor de blondie van Roxanne
- 165 gram biologisch tarwemeel
- 110 gram boter op kamertemperatuur
- 55 gram biologische kristalsuiker
- 230 gram gesmolten witte chocolade
- 70 gram geroosterde, gezouten, gepelde grof gehakte pistachenoten
- 70 gram grof gehakte witte chocolade
- 2 eieren
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- citroenrasp van 1 citroen
- citroensap van 1/2 citroen
Ingrediënten voor de topping
- 70 gram geroosterde, gezouten, gepelde pistachenoten
- citroensap van 1 citroen
- 200 gram poedersuiker
Recept blondie met witte chocolade, citroen en pistache
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Klop de eieren tot ze luchtig en licht van kleur zijn.
- Voeg het citroensap, de boter, suiker, citroenrasp en de gesmolten (iets afgekoelde) witte chocolade in de mixer toe tot het één geheel is.
- Voeg meel, bakpoeder, zout, grof gehakte pistachenoten en grof gehakte witte chocolade toe en roer het tot één geheel met een spatel.
- Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
- Doe het beslag in de bakvorm en bak de blondie in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin.
- Maak alvast het glazuur door in een bakje het sap van 1 hele citroen en 200 gram poedersuiker te mixen tot een mooi glad geheel.
- Na 30 minuten haal je de blondie uit de oven en laat hem vollédig afkoelen. Hoe langer je 'm laat afkoelen, hoe beter.
- Schenk het glazuur over de blondie.
- Strooi de grof gehakte pistachenoten over het glazuur op de blondie.
Tip: na een paar uur in de koelkast zal de blondie nog steviger worden. Hij krijgt dan een lekkere bite én is ook nog makkelijker te snijden!
Twee jaar geleden zegde Roxanne Filion haar baan op en begon ze haar eigen bedrijf: Filion's Cooking.
"Ik word er blij van mezelf elke keer weer uit te dagen een nieuwe smaakbeleving te creëren met mooie producten. Ik krijg er elke keer weer een kick van als ik een recept heb gevonden dat gezond is, niet te veel ingrediënten en tijd nodig heeft én ook nog eens een echte smaakbeleving is. Daarnaast is mijn motto: 'Als je jezelf wil verwennen met iets ongezonds, doe het dan goed', dus ik bak ook graag een taartje!"
Volg Roxanne op Instagram via @filionscooking
Recept | Roxanne Filion, Filion's Cooking
Video & fotografie | Patricia Gooijer, Gooijer Media
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief