null Beeld

Avocadosoep met Hollandse garnalen

Voorgerecht: Een heerlijke romige avocadosoep met kruiden, witte wijn en Hollandse garnalen.

Voorbereidingstijd: 15 min

Bereidingstijd: 130 min

Benodigde hoeveelheden per persoon

70 ml BIO kippenbouillon (De kleinste soepfabriek)

1 tl sap van een citroen

1 avocado (Hass)

2 sprietjes bieslook

45 gram hollandse garnalen

60 ml slagroom (Polderland)

25 ml BIO fairtrade droge witte wijn

1 snufje cayennepeper (gemalen)

1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak)

1 snufje keukenzout

Bereiding

1. Schil de avocado en verwijder de pit. Pureer de avocado samen met de bouillon, de slagroom en de wijn tot een homogene massa.

2. Pers de citroen uit. Breng het avocadomengsel op smaak met het citroensap, zout en peper. Voeg de garnalen toe en zet in de koelkast.

3. Laat de soep minimaal 2 uur koud worden. Verdeel de soep tenslotte over de borden en garneer met wat sprietjes bieslook en een snufje cayennepeper.

Bespaar jezelf decemberstress en bestel de ingredi├źnten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
┬ę 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden